Industrie

Uitbreiding pekelzuivering AkzoNobel

Detail engineering en bestek elektrotechnische-, instrumentatie- en proces control installaties.

Productielijnen Ardagh Group

IA Groep heeft samen met de opdrachtgever het ontwerp gemaakt en de uitvoering begeleid van de nieuwe productielijn voor tweedelige conservenblikjes. Deze lijnen zijn gebouwd in Deventer, in Frankrijk in de plaats Moëlan-sur-Mer, in Tsjechië in de plaats Znojmo en in de Verenigde Staten in Reno Nevada en Roanoke Virginia.

Deze productielijn is zo ontworpen dat conservenblikjes op een kostendrukkende manier geproduceerd kunnen worden. Normaliter bestaan conservenblikjes uit drie delen (een onderkant, zijkant en een deksel), maar dankzij deze nieuwe productielijn kunnen de blikjes uit slechts twee delen gerealiseerd worden (een onderkant en zijkant uit één stuk en een deksel). Dit is iets wat uniek is in Europa. Dankzij deze innovatieve productielijn en plantopbouw behoeft de vervaardiging van deze blikjes minder materiaal en is er minder kans op lekkage bij het productieproces. En kan het gehele proces met een zeer hoge graad van automatisering met weinig personeel 24/7 produceren.

IA Groep verzorgde het bouwkundige ontwerp van geïsoleerde fundaties, bordessen en alle overige zaken. Daarnaast ook de gehele werktuigbouwkundige infrastructuur van alle auxiliaries, opstellingen en de logistiek. Dit gebeurde samen met elektrotechniek, welke het complete elektrotechnische ontwerp vanaf middenspanning tot infrastructurele aansturing heeft geadviseerd. Tevens is door IA Groep kwaliteitstoezicht op de uitvoering gedaan.

Productie uitbreiding zoutfabriek AkzoNobel

Capaciteitsuitbreiding van de bestaande AkzoNobel zoutfabriek in Delfzijl. Detail engineering en bestek elektrotechnische-, instrumentatie- en proces control installaties.

Papierfabriek Norcal main study

Voor de productie van witter papier is er een ontwerp gemaakt. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever, Parenco, is een mogelijkheid gecreëerd om in één papiermachine naast het huidige krantenpapier ook witter papier te maken.

Projectomvang IA Elektrotechniek:
– Opstellen instrumentenlijsten en verbruikerslijsten
– Opstellen van blokschema’s
– Opstellen van een begroting voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Het rapporteren van de omvang en de aard van de wijzigingen aan de installatie

Nieuwbouw chloorfabriek Membraan-Elektrolysebedrijf


Nieuwbouw chloorfabriek met een capaciteit van 90.000 ton chloor per jaar. Door IA Elektrotechniek is het basis en detail ontwerp van de middenspannings- en laagspanningsinstallatie uitgevoerd. Bijkomende werkzaamheden zijn de bouwbegeleiding tijdens de uitvoering en de begeleiding van externe toeleveranciers.

Projectomvang IA Elektrotechniek:
– energievoorziening;
– midden- en laagspanningsinstallatie;
– laagspanningsverdelers;
– noodstroominstallatie;
– noodstroominstallatie;
– verlichtingsinstallatie;
– krachtinstallatie;
– brandmeldinstallatie;
– intercom en calamiteitenomroep installatie.

Voor diverse bedrijven op het Chemie Park Delfzijl vormt chloor een belangrijke hulpgrondstof. Het Membraan-Elektrolysebedrijf (MEB) van AkzoNobel levert het. Mondiaal is er geen moderner, duurzamer, veiliger en zuiniger chloorfabriek te vinden. Hier wordt pekel met behulp van stroom gescheiden in chloorgas, waterstofgas en natronloog. De toegepaste elektrolysetechniek behoort tot de energie-efficiëntste ter wereld.

Chloor wordt uiteindelijk toegepast in drink- en zwemwater, schoonmaakmiddelen, maar vooral in kunststoffen. Bijvoorbeeld voor DVD’s, iPods en iPads.